Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ


Ιωάννινα 16 – 19 Σεπτεμβρίου 2021
Ξενοδοχείο Du lac

Για περισσότερες πληροφορίες: www.respiratory-ioannina.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 18 Μάρ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ο ΙΣΑ καλεί τους ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ να παραμείνουν στις επάλξεις, διατηρώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους ασθενείς και να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις επιπλοκές των χρόνιων περιστατικών.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου του ΙΣΑ εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/8978-idiotes-iatroi-pfy.html

   

   
 • Παρασκευή 06 Μάρ 2020


  Αγαπητοί Φίλοι & Συνάδελφοι,

  Στα πλαίσια των τελευταίων γεγονότων και με γνώμονα την ασφάλεια αλλά και την Ιατρική παρακολούθηση των εξελίξεων, λόγω της εμφάνισης του SARS-CoV-2, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το επερχόμενο Πανελλήνιο Συνέδριό μας, για 18-20 Σεπτεμβρίου 2020.

  Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

  Με την ευκαιρία σας στέλνουμε τις θερμές ευχές μας για υγεία και δύναμη για όλους για το επόμενο διάστημα.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  Ο Πρόεδρος Ε.Πν.Ελ                                         Ο Αν. Καθ. Πνευμονολογίας

  Αναστ. Δ. Τσάτσος                                                      Κων. Κωστίκας

   

   
 • Παρασκευή 06 Μάρ 2020  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Το 2ο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο με θέμα "ΧΑΠ", 06-08 Μαρτίου 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της εμφάνισης του SARS-CoV-2.

  Σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

   
 • Πέμπτη 27 Φεβ 2020  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του αγαπητού  συναδέλφου Νίκου Κοσκινά.

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

   

   
 • Πέμπτη 27 Φεβ 2020

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  Αυξημένη εγρήγορση αλλά και απόλυτη ψυχραιμία, συνιστά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στους ιατρούς όλης της χώρας, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

  Δεδομένου ότι ο ιός COVID-19 έχει διασπαρεί και στη γειτονική Ιταλία, όπου και καταγράφονται ήδη δεκάδες κρούσματα αλλά και θάνατοι, ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή του ιατρικού κόσμου της χώρας, προκειμένου να τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επικαιροποιεί όλες τις οδηγίες,

  βάσει των νέων επιδημιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ υπενθυμίζει τα όσα πρέπει να τηρούν οι ιατροί όλης της χώρας στην περίπτωση που διαχειριστούν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

  Οι αναλυτικές οδηγίες για τον έλεγχο και την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας, έχουν ως εξής:

  Κατά τη διάρκεια νοσηλείας ή διαχείρισης ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη με τον ιό COVID-19, θα πρέπει να λαμβάνονται οι βασικές προφυλάξεις, καθώς και προφυλάξεις επαφής και σταγονιδίων. 

  Πρωτίστως όμως οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν το ιστορικό των ασθενών με σχολαστικό τρόπο και σύμφωνα με το παραπεμπτικό που έχουν λάβει. Σε περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για περαιτέρω οδηγίες στο τηλέφωνο τηλ. 210-5212000.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ το Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ:DELTIO TYPOY PIS.pdf

  Μπορείτε να βρείτε εδώ το Παραπεμπτικό του ΠΙΣ:PARAPEMPTIKO PIS.pdf

   
 • Παρασκευή 21 Φεβ 2020

  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ. ΘΑ ΥΠΑΡΑΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ.   
 • Παρασκευή 14 Φεβ 2020

     Στις 11/02/2020, ο Πρόεδρος και μέλη ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη προκειμένου να του εκθέσουν αναλυτικά τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος του ιδιωτικού ή δημοσίου φορέα στην καθημερινή κλινική πράξη.

  Συζητήθηκαν αναλυτικά, θέματα που αφορούσαν την άμεση πρόσληψη και κάλυψη όλων των δομών υγείας με τους κατάλληλα εκπαιδευμένους για τα νοσήματα του αναπνευστικού, Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, με ιδιαίτερη αναφορά στα νοσοκομεία του Ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, καθώς και την αναγκαιότητα επάνδρωσης των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, Τοπικών Ιατρείων, Πολυϊατρείων και Περιφερικών Ιατρείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων.

    Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας ανέλυσαν τα πολλαπλά οφέλη της αποκλειστικής συνταγογράφησης στη διαχείριση των νόσων από τους Πνευμονολόγους, πρωτίστως για τη διαφύλαξη της υγείας των αναπνευστικών ασθενών, όπως και για τη μείωση της οικονομικής φαρμακευτικής δαπάνης από άστοχους θεραπευτικούς χειρισμούς. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την ηγεσία Υγείας, με κύριο μέλημα την ορθή εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων από τους ειδικά εκπαιδευμένους επιστήμονες, κρίνονται ουσιώδους σημασίας, ως προς την κατεύθυνση βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πνευμονολογικούς ασθενείς.

  Τέλος, ο κ. υφυπουργός από τη μεριά του, αποδέχτηκε ότι η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας αποτελεί βασικό πυλώνα της ιατρικής επιστήμης, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνδρομή του Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ δεσμεύτηκε για το κλείδωμα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων αρκετά σύντομα. Η πολιτική ηγεσία θα προβεί σε διαβουλεύσεις και νέες συναντήσεις με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Μπορείτε να διαβάσετέ την επιστολή προς τον Υπ. Υγείας εδώ:AP 677 EPISTOLH PROS YP. YGEIAS.pdf

   
 • Τετάρτη 12 Φεβ 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου προκηρύσσει 17 θέσεις Ιατρικών Λειτουργών. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την 14η Φεβρουαρίου 2020.

  Την προκήρυξη μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:24.01.20 prokyrhksi kypros.pdf

   
 • Τρίτη 11 Φεβ 2020
     

  Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας,εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του συναδέλφου Ωτορινολαρυγγολόγου Μιχάλη Βλασταράκου, που πλέον των Ιατρικών του υπηρεσιών στους ασθενείς, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα κοινά της Ιατρικής Κοινότητας........

   

   

   
 • Πέμπτη 30 Ιαν 2020

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Ευρεία σύσκεψη των ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με θέμα το claw back, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΙΣΑ, υπό την προεδρία του Α Αντιπροέδρου του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκου. Παρέμβαση μέσω skype έκανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, o οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να καταργηθεί το άδικο και καταστροφικό μέτρο του claw back που απειλεί τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων.


  «Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει μια εποικοδομητική συνεργασία, τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο αναμένουμε περαιτέρω κινήσεις για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

   Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματα των μελών του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.
  Στο πλαίσιο της σύσκεψης, οι προτάσεις των εκπροσώπων των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διαμορφώθηκαν ως εξής:

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ:

  https://www.isathens.gr/syndikal/8875-siskepsi-gia-clow-back-k-rebate.html

   

   
341 Αντικείμενα. Σελίδα 9/35
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13