Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ
Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας
Αθήνα, 11 & 12 Ιουνίου 2021

Δείτε το Τελικό Πρόγραμμα     Για περισσότερες πληροφορίες: www.epnelrespiratory-athens.gr

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 31 Ιούλ 2019

  Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να έχει το Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ(ΠΟΣΚΕ,ΠΟΣΙΠΥ,ΠΑΣΙΔΙΚ,ΠΑΝΙΔΙ), υπό την προεδρία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/8/2019, στο Υπουργείο Υγείας.

  Πρόκειται να συζητηθούν  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος για την επιβίωση του, τα οποία τον οδήγησαν στις δυναμικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα .

  Η Συντονιστική Επιτροπή 

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.) 

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε) 

  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ) 

  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.)

  Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8646-synantisi-pfy-isa-ypourgo-ygeias.html   
 • Τρίτη 25 Ιούν 2019

  Πρόσκληση – Προκήρυξη

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ):
  «Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός» 
  (MScinRespiratoryFailureandMechanicalVentilation) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
   
  Την διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
   
  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ:PROKYRIXH 2019-2020.pdf
   
 • Τρίτη 18 Ιούν 2019

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο Ιωάννη Θ. Ντάνο και εκφράζει τα Εγκάρδια Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

   
 • Πέμπτη 13 Ιούν 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ από την Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της ΠΦΥ, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, προέδρου ΙΣΑ και με τη συμμετοχή μέσω skype της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Α. Μαστοράκου ,του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ. Βαβουρανάκη και της γ.γραμμ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ. Χατζηδημητρίου. Παρευρέθησαν επίσης εκ μέρους του ΔΣ του ΙΣΑ ο ‘Α Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος, ο Γ. Γραμματέας Σ. Τσούκαλος και το μέλος Π. Λεονάρδου.

  Οι παριστάμενοι αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση και αποφάσισαν ότι δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος .

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο τύπου εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8572-sinexisi-kinitopoihsewn-ektakti-syskepsi.html?fbclid=IwAR0AKZ3lJijukh1Yln6bdHGbmJIEmr37hZGfWw0JUg4UrVQLkgVZLg0BKRs

   
 • Πέμπτη 06 Ιούν 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχαν την Δευτέρα 4/6/19 ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρουσία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για τις κρίσιμες εξελίξεις στον κλάδο.

  Ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ενημερώθηκαν για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το clawback και το rebate στη βιωσιμότητα των πολυιατρείων και των εργαστηρίων .Όπως τόνισαν ο πρόεδρος του ΙΣΑ και οι εκπρόσωποι των Φορέων ,κόκκινη γραμμή για τον κλάδο, αποτελεί να μη χρεωθεί το clawback του δεύτερου εξαμήνου 2018 ,γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα εργαστήρια οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

  Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ:http://www.isathens.gr/syndikal/8559-ektakti-sinantisi-yp-ygeias-isa-sintonistiko-enwsewn.html

   
 • Τρίτη 04 Ιούν 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Έκτακτη σύσκεψη  συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες, μετά τις δυσμενείς εξελίξεις, για τον κλάδο.

  Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρευρέθη και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φ. Πατσουράκος, εκφράστηκε ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή της προηγούμενης κινητοποίησης που ξεπέρασε το 90%.

  Ξεκαθαρίστηκε ότι ο ΙΣΑ συστρατεύεται στο κοινό μέτωπο και θα δώσει μάχη για να αποφευχθεί το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξαιτίας του clawback και του  rebate που τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή.

  Αποφασίσθηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

  Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ:ENHMEROSH.pdf

   
 • Παρασκευή 24 Μάι 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Στα πλαίσια διεξαγωγής του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, που θα διεξαχθεί από 30 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα), στην αίθουσα Καλλιρόη, επισυνάπτουμε το πρόγραμμα για την καλύτερη ενημέρωσή σας. PROGRAMMA SYNEDRIOU EPNEL 1 (1).pdf

   
 • Τρίτη 21 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Επισυνάπτουμε την απόφαση 598/09-05-2019 για την οξυγονοθεραπεία, που έλαβε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση εδώ:APOFASH OXYGONOTHERAPIAS.pdf

   
 • Δευτέρα 13 Μάι 2019

  Αγαπητοί Συνάδελφοι, στις 10/5/2019, στείλαμε e-mail στα Μέλη της Επιτροπής των Αναπνευστικών Παθήσεων, με πρόσκληση σε κοινή συζήτηση - ενημέρωση για τα Πρωτόκολλα.  

  Μπορείτε να διαβάσετε την πρόσκληση εδώ:PROSKLHSH.pdf

   
 • Τετάρτη 08 Μάι 2019

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 

      Ανακοινώθηκε προ 3ημέρου το Claw back  του Α΄ εξαμήνου του 2018. Είναι περιττό να σας αναφέρουμε, γιατί το γνωρίζετε φυσικά, ότι κατά μέσο όρο μας ζητάτε να επιστρέψουμε το 30% των εισπραχθέντων δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ. Αν συνυπολογίσουμε και το Rebate που φτάνει και ξεπερνάει το 40% είτε λόγω όγκου, είτε λόγω αυτοπαραπομπής, είναι απορίας άξιο πως πιστεύετε ότι με το υπόλοιπο 30% που απομένει είναι δυνατόν να επιβιώσουν τα ιατρεία, πολυιατρεία και εργαστήρια, αφού με αυτό που απομένει πρέπει να πληρωθούν λειτουργικές δαπάνες, ΕΦΚΑ και φόροι. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η πληρωμή σε δόσεις του Claw back 2013-2015 και 2017 και αν προστεθούν σε αυτές και οι δόσεις του Claw back του 2018,τότε αυτό σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή. 

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:CLAWBACK MAIOS 2019.pdf

   
333 Αντικείμενα. Σελίδα 10/34
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14