Loading...
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΚΕ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της διοργάνωσης του Συνεδρίου με τίτλο: "Πνευμονολογία: Πριν τη Νοσηλεία...", που θα διεξαχθεί 1-4 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα Καλλιρόη, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα εδώ: PROGRAMMA.pdf

Προκηρύξεις για Θέσεις Εργασίας
Συνέδρια/Ημερίδες στην Ελλάδα
Διεθνή Συνέδρια
Επιστημονικό Υλικό

       


Με την ευγενική χορηγία:

Νέα της Ένωσης
 • Τετάρτη 30 Δεκ 2015

  Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/12/2015 στο Υπουργείο Υγείας, η συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ  (Ρασιδάκης, Τσάτσος, Ζαχαριάδης) με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο και με τον σύμβουλο του κ. Γ. Ντουνιά,  τους οποίους  ενημερώσαμε αναλυτικά για όλα τα θέματα – προβλήματα της ειδικότητας μας.

  Στην συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία για την αναγκαιότητα παρουσίας των Πνευμονολόγων στην ΠΦΥ, και για το θέμα των εργαστηριακών εξετάσεων της ειδικότητας.

  Επισυνάπτουμε το Υπόμνημα που δόθηκε στον κ. Ι. Μπασκόζο για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

   

  Το ΔΣ της Ε.Πν.Ελ εύχεται σε όλους Καλή & Δημιουργική Χρονιά

   

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ :YPOMNHMA PROS ko. BASKOZO.PDF

   
 • Δευτέρα 28 Δεκ 2015

  Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

  Μετά από προσπάθειες του Δ.Σ. της  Ε.Πν.Ελ θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, την  Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, συνάντηση μελών του Δ.Σ. της  Ε.Πν.Ελ  με τον Γ. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κύριο Ιωάννη Μπασκόζο, για θέματα που αφορούν στην στελέχωση με Πνευμονολόγους στην ΠΦΥ (Κ.Υ. και ιατρεία ΠΕΔΥ).

   
 • Δευτέρα 21 Δεκ 2015

   

   

   

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   

  Το Δ.Σ. της Ε.Πν.Ελ εύχεται από καρδιάς σε όλους τους Πνευμονολόγους της χώρας Καλά Χριστούγεννα και Δημιουργικό το Νέο Έτος 2016

   
 • Πέμπτη 19 Νοέ 2015

  Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

  Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα πρόβλημα το οποίο παρουσιαστήκε πρόσφατα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση της Οξυγονοθεραπείας και ακριβέστερα για τον τρόπο της σχετικής εντολής.

  Μπορείτε να διαβασέτε αναλυτικά το κείμενο εδώ: EPISTOLH PROS EOPYY.PDF

   
 • Πέμπτη 19 Νοέ 2015

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα εξής σχετικά με την επαναφορά παλαιού ΦΕΚ του 2005 στην επικαιρότητα.

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ :EPISTOLH PROS YP. YGEIAS.PDF

   
 • Παρασκευή 13 Νοέ 2015

  Επ' ευκερεία του Συνεδρίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, που γίνεται στην Αθήνα 26-29 Νοεμβρίου 2015, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη συνάντηση που θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ώρα 09.30 - 11.00, στην αίθουσα "ΕΡΑΤΩ" του ξενοδοχείου Hilton

  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο εδώ : EPISTOLH.PDF

   
 • Παρασκευή 16 Οκτ 2015

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για πρώτη φορά οργανώθηκε κλινικό φροντιστήριο για τη φυματίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26/11/2015 στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

  Σας επισυνάπτεται το πρόγραμμα για να δείτε το περιεχόμενο του

  Το αντίτιμο της συμμετοχής έχει οριστεί στα 50 ευρώ, ενώ στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ (www.hts.org.gr) , θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής σας

   

  Μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε εδώ:KLINIKO FRONTISTIRIO.pdf
   
 • Δευτέρα 05 Οκτ 2015

  Κατευθυντήριες οδηγίες για την θεραπεία της Φυματιώσης σε ειδικές κατηγορίες ασθενών όπως TB/HIV σε συνεργασία ΕΠΕ-ΚΕΕΛΠΝΟ

  Τις κατευθυντήριες οδηγίες επιμελήθηκαν οι: Χρυσούλα Μπότση, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος –HIV, Γραφείο Επιστημονικών Συνεργατών ΚΕΕΛΠΝΟ, Μονάδα Λοιμώξεων Ν. «Α. Συγγρός» Σταματούλα Τσικρικά, Πνευμονολόγος –Φυματιολόγος,

   

  Μπορείτε αναλυτικά να τις διαβάσετε εδώ:GUIDELINES 2 TB-HIV.pdf

   
 • Πέμπτη 01 Οκτ 2015

  Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Θεραπεία της Φυματίωσης στους Ενήλικεςστην Ελλάδα (2014) εκπονήθηκαν από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας της Φυματίωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας  και εγκρίθηκαν από το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και την Ομάδα Εργασίας για τη Φυματίωση- ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της Φυματίωσης στη χώρα μας. 

  Τις Κατευθυντήριες Οδηγίες  επιμελήθηκαν οι: Απόστολος Παπαβασιλείου, Κατερίνα Μανίκα,  Σταματούλα Τσικρικά, Ίρις Καραχάλιου, Ιουλία Μπόσμη, Αιμιλία Τσαρουχά και Μιχάλης Τουμπής.

   

  Μπορείτε αναλυτικά να τις διαβάσετε εδώ: GUIDELINES_Tuberculosis.pdf

   
 • Πέμπτη 16 Ιούλ 2015

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,

   Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ηλεκτρονική ψηφοφορία στην European Respiratory Society (ERS), για τη θέση Αντιπροέδρου.

  Για τη θέση αυτή,  η εκλεκτή συνάδελφος κ. Μίνα Γκάγκα, είναι βασική υποψήφια δεδομένου ότι πέρασε στον β’ γύρο των εκλογών, αφού έλαβε τις περισσότερες ψήφους από τους συνυποψήφιους της στον Α’ γύρο.    

  Θεωρούμε ότι η εκλογή της στην σημαντική αυτή θέση της ERS, θα είναι προς όφελος της Πνευμονολογίας γενικότερα και για το λόγο αυτό σας καλούμε να την υποστηρίξετε.

   
220 Αντικείμενα. Σελίδα 10/22
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14